• Gratis verzending binnen Nederland

  • Voor 15 uur besteld, morgen in huis*

  •  Gratis retourneren

Emarqt Televisie

Waar moet ik op letten bij het kopen van een tv?

2021-06-24 12:03:00 +0200

Het is zo ver: je wil een nieuwe tv aanschaffen. Of het nou is dat je oude kapot is gegaan of dat je een nieuwe op je kamer wil plaatsen, dat maakt niet uit. Wij van Emarqt hebben alvast voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw nieuwe tv.

De grootte
De meest voor de hand liggende is natuurlijk de inch-maat van je tv. Ga je voor een tv op je kamer dan is deze vaak kleiner dan een tv voor in je woonkamer. Voor in de slaapkamer ga je over het algemeen voor een tv van 24 tot 43 inch. In de woonkamer is het tegenwoordig vaak: The bigger the better.  Uitschieters van tv’s van 65 inch (165,1 cm) zijn hierbij geen uitzondering.

De resolutie
De resolutie van een tv bepaalt hoe scherp het beeld wordt weergegeven. Een Ultra HD tv is vier keer scherper dan een Full HD (1080p) tv. Hiermee zie je dus 4 keer meer pixels per centimeter. Dit is voornamelijk goed zichtbaar als je dicht bij de tv zit of als je een grotere tv hebt. Een Full HD tv is daarnaast 2 keer zo scherp als een HD Ready (720p) tv. HD ready komt daarom ook vaak alleen nog bij kleinere tv’s voor. 

Smart TV?
Ben je van plan de tv alleen te gebruiken om oldschool  tv te kijken of ga je er ook mee op internet om je favoriete YouTube filmpje te bekijken? In het eerste geval heb je genoeg aan een non-smart tv. Wil je ook Netflix of YouTube gebruiken dan is het aan te raden om voor een Smart tv te gaan. Hiermee kan je gebruikmaken van verschillende vooraf ingestelde apps. Er zijn verschillende platforms voor de tv’s waarvan Android het meest complete is.

Aansluitingen
Hoeveel HDMI aansluitingen heb je nodig? Wil je graag een spelcomputer, Chromecast, Blue-ray speler en een kastje voor je tv ontvangst aansluiten? Dan heb je natuurlijk wel genoeg aansluitingen nodig om deze kwijt te kunnen.

Met of zonder muurbeugel?
Tv’s worden tegenwoordig steeds groter, maar ook steeds dunner. Hierdoor is het mogelijk om ze mooi weg te werken aan de muur. Door een geschikte muurbeugel te kopen kan je de tv strak aan de muur hangen. Als je gaat voor een staande tv, kijk dan goed of je gaat voor een centrale poot of 2 losse pootjes aan allebei de kanten. Handig om te weten of dit op je tv meubel past!

Hopelijk ben je wat wijzer geworden in tv-land. Bekijk hier alle tv’s en filter deze op jouw favoriete wensen!

Vorig artikel Volgend artikel