• Gratis verzending binnen Nederland

  • Voor 15 uur besteld, morgen in huis*

  •  Gratis retourneren

Ga je voor de lawa of de kowa?

Ga je voor de lawa of de kowa?

2021-04-14 11:49:56 +0200

Het blijft weer langer licht, de bomen worden weer groen en het wordt weer wat warmer buiten. Kortom: het wordt weer lente. Wat ons betreft is dit het beste seizoen van het jaar en dit is wel waarom:

Lente wandeling

Buiten wandelen is heerlijk

In de avonden is het langer licht en de temperatuur is aangenamer. Dit is de ideale tijd om lekker naar buiten te gaan. Probeer eens om een wandeling te maken in de natuur of om te gaan hardlopen met een vriend. Naar buiten gaan is hoe dan ook lekker en gezond!

Nu zie je de titel en dan denk je waarschijnlijk: ‘lawa, kowa, wat zijn dat?’ Of je behoort tot de doelgroep studenten die deze afkorting in het leven hebben geroepen en begint een beetje te lachen bij het lezen van de titel. Afijn, ik zal uitleggen wat het betekent. Een lawa is een lange wandeling en een kowa, je raadt het al, is een korte wandeling. Lawa’s en kowa’s zijn dus ideaal voor het mooie lenteweer. Trek een paar lekkere schoenen aan en ga op pad. Je kan nu toch de grens niet over dus je kan maar beter ontdekken wat voor mooie plekken Nederland te bieden heeft. Ga je voor een natuurpark of een leuke citytrip? Dat is helemaal aan jou! Je zal je verbazen over hoeveel mooie plekken Nederland eigenlijk heeft waar je misschien zelf nog nooit bent geweest.

Voor je lawa (en misschien ook voor je kowa) is het handig om altijd bereid te zijn op het worst case scenario. En dat is in dit digitale tijdperk natuurlijk dat je telefoon leeg is halverwege je wandeling of hardloopsessie. Je wil namelijk wel vastleggen dat je goed bezig bent op Strava en ook wat kiekjes delen op Instagram van je wandeling. Wij bij Emarqt hebben daarom een handige powerbank voor je die je kan helpen om altijd met genoeg extra power op stap te gaan.

Lente schoonmaak

De lenteschoonmaak geeft je huis en je tuin een boost

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat zeggen ze toch altijd. De lente is daarom de ideale tijd om je huis weer klaar te stomen voor het mooie weer. Zo kan je bijvoorbeeld je tuin een opknapbeurt geven met een hogedrukreiniger of je woonkamer even goed onder handen nemen met een stoomreiniger. Zo kan je met een gerust hart je schoonouders weer uitnodigen, of je vrienden natuurlijk.

Opruimen is niet het de allerleukste bezigheid, althans dat vind ik. Daarom is het goed om jezelf na afloop te belonen. Ga lekker naar buiten en maak een lawa met je beste vrienden of ga even chillen in je net opgeruimde tuin. Je hoofd is nu immers ook opgeruimd en jij kan even genieten van je welverdiende rust.

Foto's maken in de lente

De mooiste foto’s schiet je in de lente

Ik had het er net al even over: Instagram. Iedereen heeft tegenwoordig wel een account en post en/of scrolt er lekker op los. De lente is ideaal om je account een boost te geven en wat nieuwe kiekjes te schieten én te posten. Van de heide op de Veluwe tot de binnenstad van Maastricht: in de lente komen alle kleuren nét wat beter tot z’n recht. In de winter is alles een beetje grauw en grijzig, maar in de lente komen de kleuren weer tot leven. De bomen worden weer groen, de zon geeft een mooie gloed over alles heen en er zijn meer mensen op straat. De levendigheid in je foto’s zal ervoor zorgen dat jouw Instagram kiekjes er weer op en top uitzien.

Bij Emarqt zijn we begaan met het maken & delen van content. Daarom hebben wij een aantal van onze favoriete gadgets geselecteerd die jouw lawa-kiekjes tot een prachtig eindresultaat zullen brengen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze gimbals. Deze gemotoriseerde stabilizers zorgen ervoor dat jouw video’s nooit meer bewogen zullen zijn. Door de ingebouwde beeldstabilisator en de 3-assige houder kan je rennen en bewegen wat je wil, maar je video’s zullen altijd smooth blijven. Er zitten verschillende functies op waardoor je bijvoorbeeld ook prachtige panorama foto’s kan schieten!

Ben je nou een echte avonturier en ga jij graag een stapje verder? Dan is onze selectie aan action cams misschien wel wat voor jou! Met deze action cams en het meegeleverde accessoire pakket kan je de camera moeiteloos overal aan vast maken om jouw mooiste content mee te gaan schieten. Wil je de gekste stunts doen op een BMX, zwemmen en onderwater wil filmen (oké daar moet het misschien nog iets warmer voor zijn) of gewoon een lekkere wandeling maken met een camera op je borst gemonteerd? Met deze action cams kan het allemaal.

Lente kleding

Je favoriete zomer outfits uit de kast halen

En dan last but not least: de truien worden ingeruild voor shirts met korte mouwen. De winterkleren kunnen weer de kast in en de zomerse outfits mogen weer tevoorschijn gehaald worden. Ook altijd een goed excuus om je garderobe een beetje uit te breiden met wat nieuws.

Een nieuwe lente-outfit mag natuurlijk gezien worden. Trek er daarom lekker op uit en maak wat nieuwe foto’s voor Instagram of Facebook. Je kan er voor kiezen om een professionele camera te kopen, maar je kan ook heel simpel foto’s maken met je smartphone. Daar zijn de camera’s tegenwoordig goed genoeg voor! Wil je weten hoe je de beste foto’s heel simpel met je telefoon kan maken? Lees dan deze blog eens.

Waar een lawa en een kowa toch allemaal goed voor zijn he? Hier heb je al 4 goede redenen om er even lekker op uit te trekken. Je geeft jezelf een beloning na het schoonmaken van je huis, je maakt in de lente de mooiste foto’s, je kan je (nieuwe) lente-outfits weer aan & het is gewoon heerlijk om buiten te zijn en wat vitamine D binnen te krijgen.

Waar ga jij als eerste naar toe?

Durf te ontdekken.

Vorig artikel Volgend artikel